Ergonomisk mus

Her finder du et overblik over vores udvalg af ergonomiske muse. Dette gælder både det rent visuelle aspekt, men også når det kommer til funktionalitet, design og kvalitet.

Lad os kigge på det visuelle først; når du kaster et blik ned over vareudvalget nedenunder. Her opdager du hurtigt, at mange af disse mus ikke ligner mange af dem, som man normalt er vant til at benytte sig af. Eksempelvis ser du her flere af de såkaldte ’Roller Mouse’, som tillader håndleddet og armen at hvile, imens man navigerer hen over skærmen.

Der er rigtig mange fordele ved at vælge en ergonomisk mus til kontoret eller til skrivebordet derhjemme. Det ligger nok fjernt fra mange at tænke computermusen ind, som en af de overvejende årsager til smerter i leddene i hånd, arm og skuldre. Musen kan dog faktisk have en enorm betydning, når det kommer til netop dette.

Når du tænker over det, så bruger du nemlig din musehånd utrolig meget. Hver gang den lille pil skal åbne en mappe, trykke en internetside åben eller trække et billede frem, så er det nemlig musen, som skal bruges som hjælper. Og når man navigerer med musen, så er det ikke en naturlig bevægelse for armen og skulderen, der er tale om – dette, fordi de mest gængse computermus skaber en uhensigtsmæssig stilling for hånd og arm, som skaber overanstrengelse.

Ergonomiske mus til ethvert behov

Fordi det at bruge musen udgør et bevægelsesmønster, som ikke er naturligt for kroppen, så kan dette resultere i generende og ubehagelige smerter. Disse smerter kan være meget graverende, og kan risikere at følge en i mange år frem – eksempelvis i form af museskade eller tennisalbue. Værre endnu bliver det af, at man kun bruger den ene hånd til at styre musen, og at kroppen derfor bliver skævvredet.

Dette kan man i høj grad undgå med en ergonomisk korrekt mus. Denne form for mus kan nemlig tjene to afgørende formål:

  • For det første kan den minimere den opslidende strækken ud til højre side, som en normal mus kræver.
  • For det andet kan den fås i en ekstra hævet udgave, hvilket letter belastningen på hånden og på skulderen.

Der findes som sagt mange forskellige varianter af ergonomiske mus, og derfor er det oplagt at overveje dine unikke behov og ønsker grundigt, før du vælger hvilket produkt, som skal pryde dit skrivebord i fremtiden. De klassiske modeller i en hævet udgave er de mere diskrete løsninger, imens en ’Roller Mouse’ i en given variant tager det ergonomiske koncept et skridt videre.