Ergonomisk Tastatur

Vi, hos Ergovision, har stor fokus på distributionen af gode, ergonomiske tastaturer.

Der er rigtig mange fordele ved ergonomiske tastaturer. For det første, så giver selve det at have et af vores fysiske tastaturer en stor fordel i forhold til beskyttelse af arme, skuldre, ryg og lænd. Sidder man og taster på en bærbar vil man ved længere brug ofte opleve, at man kramper i hænderne, eller muskler og led bliver overanstrenget og ømme. Dette kan give smerter i fingre og i håndled. Derudover har mange en tildens til at krumme ryggen mere sammen, og dette kan i længden give alvorlige problemer med slid og smerter.

Vælger man et af vores ergonomiske tastaturer, så får man dog ikke kun fordelen ved et stationært tastatur. Man får et tastatur, der er særligt udviklet til at skåne og passe på muskulatur og led hos den person, som sidder bøjet over tasterne længe ad gangen – både i arbejds- og fritidsøjemed.

De ergonomiske funktioner ved vores tastaturer viser sig på forskellige måder. Fælles for dem alle er dog, at de er designet til at akkommodere kroppen og hændernes bevægelse, så man kommer til at spænde så lidt som overhovedet muligt, imens man arbejder.

Forskellige muligheder til forskellige personer

Det er vigtigt for os at anerkende, at ingen personer er helt ens. Derfor er det naturligvis heller ikke alle, som har samme behov, når det kommer til ergonomiske tastaturer. Hvad der virker for nogen, virker ikke nødvendigvis for andre. Den påkrævede type af tastatur er også vidt afhængig af antal timer foran skærmen, jobfunktion, kropsbygning og skrivestil.

Dog kan alle vores ergonomiske tastaturer siges at have en gavnende og forebyggende effekt. Dette, på flere af dine muskler og led i både hænder, arme, nak og ryg i løbet af en lang arbejdsdag. Forskellen på disse og andre tastaturer er nemlig, at der er tænkt over arbejdsvinkler og tasternes placering og design. Imens mange normale tastaturer er ufleksible og oftest designet skidt rent ergonomisk, så kan vores tastaturer både ligge fladt eller løftes op og indstilles efter behov.

Nøglen til god ergonomi er til alle tider, at kroppen ikke skal tvinges ind i unaturlige positioner i for lang tid ad gangen. Dette, er netop, hvad man undgår med et af vores ergonomiske produkter. Vælger man at benytte sig af et ergonomisk tastatur, vil man derfor lynhurtigt opdage, at man får en meget bedre arbejdsoplevelse med færre smerter og færre gener.